Mesto: Motel se nalazi na 3,5 km od Visočke Ržane, na ušću Jelovice u Dojkinačku reku, preko puta starog i zapuštenog smeštajnog objekta.

Kapacitet i komfor: Motel je potpuno nov i nudi maksimalan komfor u nekoliko soba sa po 3, 4 i 5 ležajeva, sa ukupnim kapacitetom od 15 ležajeva. Svaka soba ima svoje kupatilo, kao i TV sa satelitskim prijemnikom. Moguća je i ishrana u restoranu koji se nalazi u prizemlju motela.

Okolina: Raskršće asfaltnih puteva ka Jelovici (desno) i Brlogu i Dojkincima (levo), u neposrednoj blizini motela nalazi se vrelo po kome je sam motel dobio ime, manastir Svete Bogorodice (petnaestak minuta šetnje, u šumi uz brdo), kao i lep kameni most. Motel je dobro polazište za istraživanje dolina Jelovice i Dojkinačke reke, kao i masiva Koprena i Bratkove Strane iznad njih, a može se ići i prema Rosomaču i Rosomačkom vrhu.

Dolazak: Iz Pirota asfaltnim putem motel je udaljen 29 km, a veći deo ovog puta je nedavno rekonstruisan i sada je u besprekornom stanju (ostalo je oko 12 km puta između prevoja na planini Basari i Visočke Ržane koji još uvek nije rekonstruisan i kao takav je relativno loš). Iz Pirota pratite putokaze prema planini Basari, odnosno Visočkoj Ržani; put počinje da se penje praktično iz samog centra grada. Kod Visočke Ržane skrećete levo (25,5 km od Pirota), prema Dojkincima.

Kontakt i organizacija smeštaja: Vlasnik motela je Tomislav Stojanović, a za informacije i rezervacije na raspolaganju su vam telefoni 010/353-453 i 062/332-278

Cena prenoćišta: Smeštaj se naplaćuje po sobi, a najjeftinija trokrevetna soba košta 2200 dinara za noć, što znači da će vas zadovoljstvo spavanja u ovom komfornom motelu koštati tek nešto preko 700 dinara, ukoliko imate još bar dvoje saputnika (podatak iz 2008. godine).