Mesto: ovaj planinarski dom napravljen je od bivše karaule u selu Dojkinci, pored Dojkinačke reke, u samom srcu Stare planine.

Kapacitet i komfor: U pitanju je veoma solidno građena kamena kuća, sa kapacitetom od tridesetak kreveta na sprat u tri sobe (preporučujem da ipak ponesete sopstvene vreće za spavanje).Poseduje i kuhinju sa šporetom i frižiderom tako da se može pripremati hrana, ali su WC i česma izvan objekta.

Okolina: Okruženje doma je vrlo lepo, sa velikom livadom ispred na kojoj raste nekoliko visokih četinarskih stabala, a Dojkinačka reka protiče neposredno iza doma.

Dolazak: Do doma se stiže asfaltnim putem koji od Pirota ide preko planine Basare ka Visočkoj Ržani. U Visočkoj Ržani skrećete levo, a na sledećoj raskrsnici asfaltnih puteva (ušće Jelovice u Dojkinačku reku) ponovo levo. Objekat se nalazi na samom kraju sela Dojkinci, par stotina metara nakon završetka asfalta. Od Pirota do doma ima oko 36 km.

Kontakt i organizacija smeštaja: Dom je u vlasništvu planinarskog društva Vidlič iz Pirota. Posete treba najaviti sekretaru društva Goranu Mančiću na telefon 063/480-201, kako bi se obezbedio ključ. Domar živi u neposrednoj blizini, tako da u slučaju nužde možete doći i bez prethodne najave (čika Pera Jelenković, kuća sa žutom kapijom s desne strane puta, par stotina metara pre doma).

Cena prenoćišta: 200 dinara (2008. godine)