[mini foto-putopis i maksi video :-)]

Jeep Club Srbija doziveo je svoje prakticno osnivanje 8. i 9. maja 2010. U Drvengradu na Mokroj Gori okupilo se 60-ak ucesnika u preko 20 Jeep-ova ne bi li iskusili jedinstenu vrstu avanture koju promoviše klub. Po prelepim predelima Zlatibora i Tare prevezeno je oko 130 km, uglavnom sumskim putevima koji su vecini turista malo poznati.

Okupljanje je zapocelo ispred hotela Continental, a ostatak ekipe prikljucio se u Cacku.

Prema planu organizatora, usledio je smestaj, uvodno izlaganje i rucak…

… nakon cega je uprilicena popodnevna voznja predelima Zlatibora.

 

Prvi deo trase bio je razdvojen na „soft“ i „hard“, pri cemu su Patriot i Compass modeli, predvodjeni jednim Cherokee Renagade vozilom isli „soft“ trasom, a ostali Cherokee, Grand Cherokee, Commander i Wrangler isli zahtevnijom „hard“ trasom. Sledi dvadesetak fotografija koje ce na najbolji nacin ilustrovati voznju koju smo imali tog dana, kao i predele kojima smo prolazili… Ne zaboravite, u pitanju je Zlatibor :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usledila je svecana vecera uz prethodno obracanje zvanicnika kompanije Chyisler [u cijem je vlasnistvu brend Jeep] i Jeep Cluba, kao organizatora i finansijera kompletne manifestacije. Vece se nastavilo uz zivu muziku i odlicnu atmosferu, a potrajalo je… 🙂

Jutro je donelo prvi i jedini uoceni problem, jednu izduvanu gumu, najverovatnije ostecenu na nekoj steni prethodnog dana. Brzom intervencijom dezurne servisne ekipe [ovo zvuci formalnije nego sto je bilo u praksi :-)], problem je resen za par minuta, uz posmatranje dela novinarske druzine :-).

 

 

 

 

Drugi dan otisnuli smo se na sever, dakle na Taru. Smer je bio isti, ka Zovinskom jezeru, ali opet je deo ekipe isao „soft“, a drugi „hard“ trasom. Slede fotografije zabelezene na „soft“ trasi…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okupljanje oba tabora bilo je na jezeru Zaovine…

 

 

 

… odakle smo udruzenim snagama nastavili do vidikovca Biljeska stena gde nam je bio organizovan rucak u prirodi [od domacih suhomesnatih specijaliteta, do jagnjetine na raznju].

 

 

 

 

 

 

 

 

Usledilo je grupno fotografisanje vecine ekipe na Predovom krstu…

 

 

… a zatim i voznja do sledeceg vidikovca Banjska stena…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I na kraju povratak…

 

 

 

Moj „indijanac“ 🙂

 

 

 

 

Vise informacija o Jeep Club Srbija, kao i brojne fotografije sa ove ture, mozete naci na sajtu http://www.jeep-club.rs.

 

Za kraj prilog, dvadestominutni film iz prve ruke, 640×480