dvoristeSelo se nalazi u PARKU PRIRODE GOLIJA – STUDENICA

1) Opstina: Kraljevo- adresa: Konaciste „VILA SELENA“ Rudno 48 36222 RUDNO
Tel: 036/351864 036/437040 mob.065/3518644 e-mail:selenamilosevic@yahoo.com

2) Do sela Rudna moze se doci Ibarskom magistralom od Kraljeva prema Raski gde se u naselju Brvenik (5km ispred Raske) skece prema manastiru Gradac i produzava u selo Rudno.Od Kraljeva do Rudna ovim pravcem ima tacno 95 km.asvaltnog puta.
Ali u selo Rudno moze se doci i iz pravca manastira Studenice,gde se od Kraljeva na 45.km u naselju Usce skrece prema manastiru Studenici i penje se uz padine planine Radocela prema selu Rudnu.Ovim pravcem od Kraljeva do sela Rudna ima 70 km,ali sa 15 km. makadama.
Autobus prema Rudnu kece u 13:30 sa autobuske stanice u Kraljevu i u selo Rudno stize u 16 h.
3) Nase konaciste nudi dva objekta za izdavanje i nalaze se u dvoristu porodicne kuce pa se dozivljava pravi utisak zivljenja na selu jer su u blizini i suma i pasnjak gde se mogu videti krave i ovce,a samim tim i videti kako se sprema sir i kajmak na tradicionalan nacin i mnogo proizvoda koji se prave na selu.
Prvi objekat je „Stara kuca“ koja je pravljena tridesetih godina proslog veka i ona sadrzi tri dvokrevetne sobe,kupatilo i kamin salu sa tv.
brvnaraDrugi objekat je Bvnara (objekat napravljen od smrcevih brvana) u kojoj ima cetiri singl lezaja,kupatilo , kuhinja i dnevna soba sa tv.
4) Dvokrevetne sobe u staroj kuci su izuzetno ciste i komforne iz kojih se izlazi u dnevnu sobu sa kaminom,gde u slucaju veceg broja posetilaca ima i jedan trosed na razvlacenje.
Brvnara je jedna lepa kucica u koju moze da se smesti do sest posetilaca obzirom da ima u potkrovlju 4 singl lezaja i u prizemlju jedan trosed na razvlacenje.Kupatilo sa tus kabinom i uvek toplom vodom.Kuhinja je potpuno opremljena.U dnevnoj prostoriji je sto za rucavanje trosed i tv.
Ležajevi u brvnariU nasem konacistu zastupljena je iskljucivo domaca kuhinja,koja se prenosi sa kolena na koleno i sprema se onako kako se spremala pre vise decenija,a to su pogaca,kacamak,proja,sir,kajmak,suhomesnati proizvodi,povrce i voce koje uspeva u nasem kraju itd.
Cena smestaja :
Stara kuca -jedan lezaj – 600 din.

Brvnara (apartman) —– jedan dan — 2500 din.

Soba u staroj kući

Kamin u staroj kući

Dorucak- 200 din.
Rucak—–500 din.
Vecera—-300 din.

Stara kuca: pansion sa doruckom- 800 din.
polupansion————–1100 din.
pun pansion ————-1600 din.

Nasi objekti za izdavanje se nalaze u blizini Manastira Studenice i Manastira Gradac (PARK PRIRODE GOLIJA-STUDENICA) ,na 15 km.i od jednog i od drugog,tu su i dve seoske crkve,reka Brevina u kojoj ima pastrmke i rakova,kanjon reke Izubre, planina Radocelo (1643 mnv.),svuda okolo se smenjuju camove sume i proplanci idealne za setnju i izlete.

Pomozite detetu da lakse dise!

Rudno i šira okolina Rudna nema industriju i nikakvu drugu tzv. „prljavu tehnologiju“, te je s pravom dobilo reputaciju “ vazdušne banje“ . Prisustvo specifičnih elemenata u vazduhu , uslovili su da Rudno predstavlja idealno mesto za vazdušno – klimatski tretman različitih bolesti i stanja.Vazdušne struje koje donose prijatan miris ozona iz soletnih čamovih šuma, odnosno negativna jonizacija vazduha, obilje kiseonika, ruža vetrova iznad sela,koja kako kažu dopiere čak sa mediterana – prirodno proračunata i odmerena, omogućava čarobno iskustvo prilikom boravka u ovom planinskom mestu. Stoga je boravkom na ovoj teritoriji svaki posetilac izložen blegoj inhalaciji.