Ovo je riznica koja objedinjuje sve naše avanture, sve priče o našim bližim i daljim njuškanjima i zavirivanjima putevima kojima se ređe ide. U zavisnosti da li vas zanimaju avanture na biciklu, pešice, istraživanje kanjona ili 4×4 doživljaji, odaberite neku od naše 4 turoteke, ili ih u nastavku strane prelistajte sve zajedno…

Otvorite stranicu sa našim biciklističkim avanturama

Freebiking turoteka

Otvorite stranicu sa našim pešačlim avanturama

Freetreking turoteka

Otvorite stranicu sa našim canyoning avanturama

Freecanyoning turoteka

Otvorite stranicu sa našim 4x4 avanturama

Freewheeling turoteka

Postanite i vi deo velike porodice Freebiking putopisaca, registrujte svoj nalog i pustite mašti na volju!

Putopisi u sve četiri turoteke (od najnovijih prema starijim)


 1. Vranjanski omnibus
  11. juna 2002.
  Freebiking
  Vranjanski omnibusJedna lepa ideja o pohodu Svetoj Gori i Hilandaru potekla je od crkve u Vranju i naišla na odziv među biciklistima amaterima. Organizovana je pratnja lekara i ambulantnih kola. Na startu pred crkvom bilo je 8 učesnika pohoda i dvojica van grupe koji su imali nameru da ih otprate do Mladog Nagoričana i da se zatim vrate. Dogodilo se nešto drugo o čemu možete čitati u priči.
 2. Od Vlasine do Stare planine
  18. januara 2002.
  Freebiking
  Od Vlasine do Stare planineGuduranje od Vlasinskog jezera do Zvonačke banje po principu "udri pravo, a put će se već naći", poseta uvek divnom kanjonu Jerme, krug preko Dimitrovgrada, Vidliča i Basare, otkrivanje izvanrednog kanjona Temštice, spavanje kod psihički rastrojenih čobana i sretanje sa vodopadima, uspon na Babin Zub... Studijsko putovanje uz bugarsku granicu, u aranžmanu agencije Grlom u Jagode Tours.
 3. Biketour 2001.
  2. novembra 2001.
  Freebiking
  Biketour 2001.Prvi put sam učestvovao u ovoj interesantnoj akciji koja se već deset godina održava svake godine u drugom delu Evrope. Ovaj jedanaesti "BIKETOUR" prošao je kroz Rumuniju, Srbiju i Bugarsku. Trajao je pet nedelja - od 28. jula do 2. septembra. Polazak je bio u Temišvaru, a cilj u Sinjemorecu na obali Crnog mora. Osnovni ciljevi ove akcije su: - ekološki održivi transport i gradovi bez automobila - podrška lokalnim sličnim inicijativama - povezivanje nevladinih organizacija u mrežu na Balkanu
 4. Izlet kroz kanjon reke Đetinje
  18. jula 2001.
  Freebiking
  Izlet kroz kanjon reke ĐetinjePredrag Supurović: "Izlet je organizovan u okviru Dečje nedelje. Okupljeno je petnaestak srednjoškolaca, u pratnji su bili doktor i četiri iskusna biciklista. Vreme je bilo odlično tako da je dan bio u potpunosti ispunjen uživancijom."Elem, pogledajte na užičkom FB sajtu kako su u nedelji dece tamošnji ljubitelji pedalanja pođetinjili...
 5. Leto 99
  14. januara 2001.
  Freebiking
  Leto 99Jone i ja smo 1999. ponovili (ali i proširili) letnju turu iz '98. godine, i nismo se pokajali. Napravili smo puno kilometara, puno nezaboravnih vožnji. Visoka Tara i nepregledne livade, krš i šume Sinjajevine su prava otkrića sezone, a toliko je toga još ostalo da otkrijemo nekom drugom prilikom... Pregršt utisaka, oko 150 fotografija - sve se to krčkalo u našem centru za inspiraciju, i evo priče koja će vam, verujemo, dočarati svu lepotu ovakvih pustolovina.
 6. Do Skoplja i nazad (extended version)
  2. avgusta 2000.
  Freebiking
  Do Skoplja i nazad (extended version)Boris Pavlović putuje od Beograda do Skoplja i nazad, obavljajući važno istraživanje kvaliteta bureka na ovom potezu. Sponzori puta: holandski hemijski gigant "Akzo" i mile em drage šarene nogice. Specijalno priznanje za moralnu podršku: posada granične policije ("Ti dečko bolje da nađeš devojku").
 7. Velikosrpska centralistička tura
  15. maja 2000.
  Freebiking
  Velikosrpska centralistička turaU prevodu na hrvatski: velika muvačina po predelima centralne i Južne Srbije. Fantastične avanture neverovatnog Stanketa. Evo, ovde! Upozorenje: materijal sadrži lascivne fotografije kupanja u kadi, te se ne preporučuje mlađima od 18 godina. Na većem broju fotografija nalazi se i Stanke.
 8. U rečnom trouglu (160km)
  1. marta 2000.
  Freebiking
  U rečnom trouglu (160km)Šule nas vodi na kružnu turu po okolini Podgorice, na put omeđen Malom Rijekom, Tarom i Moračom. Vozimo do Veruše, do Kolašina i manastira Morača, pretimo Haškom tribunalu, na kraju se vraćamo u... Titograd.
 9. Daj mi ličnu kartu!
  15. januara 2000.
  Freebiking
  Daj mi ličnu kartu!Godina je 1980. Prerana smrt druga Tita ostavila nas je same i nezaštićene, druga Miloševića još nije bilo na vidiku. Usred sveopšteg očajanja, jedan momak se u srcu Crne Gore sprema za svoje prvo putovanje na more i prvo putovanje biciklom. Pozajmljena vreća za spavanje, ranac napravljen od džaka za krompir, mnogo entuzijazma... no pustimo Šuleta da ispriča sve po redu.
 10. Avantura na kraju sveta
  20. oktobra 1999.
  Freebiking
  Avantura na kraju svetaČile je crevo u najudaljenijem uglu sveta, dugačko 4300km, prosečno široko samo 180km. Nalazi se tamo gde se "zemlja završava", što reč "Čile" znači na sllikovitom jeziku njegovih indijanskih prastanovnika. Ogroman zid Anda graniči ovaj uski pojas zemlje sa Pacifičkim okeanom. Putnik u Čileu nailazi na ekstremne kontraste: olujne litice, prašume i večiti led na jugu, obradivi predeli oko jezera u podnožju snegom pokrivenih vulkana u središtu zemlje...